Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:41:09 Kastanjestraat 3812MN Amersfoort Prio Hoog Eenheid | Sololance 09-344

Sololance 09-344

dinsdag 23 januari 2018
1/1
TOP NIEUWS

VANDAAG 23|01

EDE - Gemeente Ede gaat middelbare scholen ondersteunen door geld beschikbaar te stellen voor een extra taaldocent voor vluchtelingenkinderen. Deze docent gaat extra taallessen geven en ondersteunt ook docenten. Zo helpt de gemeente te voorkomen dat deze kinderen voortijdig schoolverlater worden.

 

Met een succesvolle schoolloopbaan in Nederland krijgen zij betere kennis en vaardigheid in de Nederlandse taal. Daardoor krijgen ze meer kans op een diploma en goede aansluiting op vervolgonderwijs.

 

Ondersteuning

De gemeente vindt het belangrijk dat scholen voldoende ...

1/1

VANDAAG 23|01

EDE - Nederlandse gemeenten bouwen alleen een nieuw schoolgebouw als het oude gebouw op technische gronden aan vervanging toe was. Maar in Ede komt daar verandering in met het Strategisch Huisvestingsplan (SHP), waarmee B&W vandaag instemden. Schoolbesturen gaan waarschijnlijk 10 procent meebetalen aan de verbetering van hun onderwijsvastgoed.

 

In de nieuwe aanpak wordt straks ook gekeken of het schoolgebouw functioneel voldoet. Daar horen vragen bij als "Is het groot genoeg, heeft het voldoende verschillende soorten ruimten en is het later aan te passen voor nieuwe soorten ...

1/1

VANDAAG 23|01

APELDOORN - Op maandag 18 december jl. vond er een straatroof plaats in Apeldoorn. Onderzoek door de politie leidde tot een verdachte. Deze werd maandag 22 januari aangehouden.


Op maandag 18 december werd op de Viltmakersdonk een 90-jarige vrouw omver geduwd in een poging haar te beroven. De dader ging er zonder buit vandoor maar de consequenties voor het slachtoffer logen er niet om. De vrouw had meerdere botten gebroken. Door de politie is gespeurd naar de verantwoordelijke voor deze laffe daad. Op maandag 22 januari kon op basis van onderzoek een 33-jarige man uit Deventer als ...

VANDAAG 23|01

AMERSFOORT - Afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 14.55 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Rijksweg A1, tussen Baarn en Amersfoort.

 

De bestuurder van een blauwe Fiat, welke reed in de richting van Apeldoorn, moest plotseling remmen voor een witkleurige bestelbus die veranderde van rijstrook. De bestuurder van een witkleurige Renault, die achter de Fiat reed, kon hierdoor niet meer op tijd stoppen. Hierdoor ontstond een aanrijding en liepen de voertuigen schade op. De bestuurder van de bestelauto, die veranderde van rijstrook, is doorgereden. De blauwe Fiat en de witte ...

1/1

VANDAAG 23|01

VOORTHUIZEN - Woensdagavond 24 januari is er in Voorthuizen een inloopavond over de plannen voor de nieuwbouw van enkele voorzieningen aan de Wikselaarseweg: 19.30-21.00 uur in 't Trefpunt.


Voorthuizen krijgt een nieuw dorpshuis met een sporthal aan de Wikselaarseweg. Daar komt ook de nieuwe school voor De Hoeksteen, een beachveld voor de volleyballers en nieuwbouw van maximaal 13 woningen. De gemeente wil graag met omwonenden en belangstellenden de plannen bespreken. Daarom organiseren we een inloopavond op 24 januari waarop u van harte welkom bent.


De inloopavond is op woensdag 24 ...

1/1

VANDAAG 23|01

VOORTHUIZEN - Maandag 22 januari tussen 13:45 uur en 14:30 uur heeft de politie op de Molenweg ter hoogte van de Harremaatweg een snelheidscontrole gehouden. Deze controle was op verzoek van omwonenden en de gemeente. Er werden vier overtredingen geconstateerd. Na correctie tussen de 10-14 km/u te hard.

 

Vandaag 23 januari is er tussen 11:45 uur en 12:15 uur wederom een snelheidscontrole gehouden. Er werden twee  overtredingen geconstateerd, na correctie 15 km en 13 km/u te hard.

1/1

VANDAAG 23|01

EDE - Volgens een bericht op Plusonline.nl zijn senioren (65-plussers) massaal actief op sociale media, zoals WhatsApp, Facebook en Instagram. Die sociale media worden veelal niet alleen in de eigen woonkamer bezocht, zegt het artikel. Maar dankzij de populariteit van smartphones en tablets zijn mensen ook buitenshuis actief. De snelle stijging onder deze groep ouderen blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 

Tweederde van de ouderen tussen 65 en 75 jaar zit volgens dit onderzoek nu regelmatig op social media. Een stijging van 40 procent ten opzicht van ...

VANDAAG 23|01

EDE - Voor het rijke historisch erfgoed van de gemeente Ede is er nu één programma. Vandaag heeft het college van B&W ingestemd met 'Erfgoed maakt Ede!' met daarin keuzes voor de komende vijf jaar. Het ambitieniveau wordt in februari vastgesteld door de gemeenteraad.

 

De gemeente vat erfgoed breed op: het beleid voor archeologie, archief, historische (steden)bouw en historisch landschap is samengebracht in dit nieuwe beleid. Ook wordt er rekening gehouden met de veranderingen in de maatschappij én in het erfgoedveld.

 

Versterken

Dorpen, stad en land zijn gevormd door ...

VANDAAG 23|01

VOORTHUIZEN - Tussen zondag 21 januari tussen 03:30 uur en 13:30 uur is er ingebroken in een chalet aan de Zevenbergjesweg bij De Heidekamp in Voorthuizen. De daders zijn binnengekomen door het ingooien van een raam.

 

Heeft u iets gezien of gehoord? Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard ...

Meer artikelen